La apelul directorului Direcţiei pentru Tineret, Claudiu Spânu, liberalii sibieni au trimis miercuri seara, în oraşul Sălişte, primele ajutoare cu mâncare pentru cei 385 de copii sinistraţi din judeţele Bacău şi Botoşani, ce urmează să fie cazaţi la tabăra din Sălişte.

“În baza unui proces verbal de predare primire a alimentelor pentru copiii sinistraţilor din Moldova, PNL Sibiu a predat la Sălişte, toată hrana neperisabilă adusă de membrii PNL şi de simplii sibieni. Astfel, pentru hrana copiilor moldoveni, există deja la Sălişte prin campania PNL, 87,5 kilograme de alimente (zahăr, orez, mălai, griş, făină), 78 de litri de ulei, 32 de conserve, 3 baxuri de paste făinoase şi o pungă cu ciocolată. La sediul PNL din Sibiu, dar şi din Cisnădie, s-au strâns deja alte alimente pentru copii, dar şi haine, încălţăminte şi jucării pentru copii. Facem apel la toţi liberalii din judeţ, la toţi sibienii, să facem tot posibilul să alinăm supărarea copiilor. Oricine are acasă de la copii rămase mici, dar în bună stare, papuci, hăinuţe sau jucării pentru copiii moldoveni, are au vârste cu aproximaţie între 9 şi 13 ani, să le aducă la sediul PNL din Sibiu de pe strada Fabricii sau la sediile PNL din judeţ, la primăria din Sălişte sau direct la tabăra din Sălişte”, a anunţat joi, deputatul Mircea Cazan.

Cei care îi pot ajuta pe sinistraţii din Moldova, pot continua să facă donaţii la sediul PNL din municipiul Sibiu, dar şi din judeţ, inclusiv la Cisnădie, zilnic între orele 10.00 – 16.00, dar şi sâmbăta şi duminica între orele 10.00 şi 12.00. Precizăm că, deja primul transport cu ajutoare a fost trimis miercuri seara, la peste o mie de familii sinistrate, din judeţul Botoşani.

Folosind sloganul ” Nouă ne pasă ” , membrii organizaţiei de seniori ai P.N.L Cisnădie alături de Organizaţia Femeilor Liberale şi a Tinerilor Liberali, strâng şi ei ajutoare pentru sinistraţii inundaţiilor din Moldova. Locuitorii oraşului Cisnadie care vor să ofere ajutor constând în alimente neperisabile ( conserve, ulei, zahăr ), bani, îmbrăcăminte, încălţăminte, aparatură electrocasnică în stare de funcţionare sunt aşteptaţi la sediul P.N.L Cisnădie str. Cindrelul nr. 27 zilnic de luni până vineri intre orele 12-18.

” Aşa cum a declarat şi preşedintele P.N.L Sibiu domnul deputat Mircea Cazan, această acţiune nu este una politică, ea fiind una de solidaritate cu semenii noştri, loviţi de furia apelor şi nu dorim să ne facem imagine pe seama acestora. Doresc să le mulţumesc anticipat tuturor cetăţenilor care vor să ni se alăture”, a precizat joi şi Dumitru Levezean, preşedintele P.N.L Cisnădie.

Şi sibienii din Sălişte fac tot posibilul să-i primească cu daruri pe copiii sinistraţi

“Săliştea este alături de aceşti copii. Noi deja am anunţat populaţia şi am început colectarea de ajutoare pentru copii. Nu vrem să-i trimitem acasă pe aceşti copii, tot cum vin, doar cu o cămaşă pe ei. Mulţi poate nu se mai întorc acasă în casa lor, pentru că nu o mai au, de aceea îi îndemn pe toţi părinţii, bunicii, dar şi pe copii să dăm o mână de ajutor. Şi o jucărie primită de aceşti copii, poate să le redea zâmbetul”, a spus joi şi primarul oraşului Sălişte, Dumitru Banciu.