Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan a anunţat miercuri seara, că miercuri au fost trimise la primăria din Sălişte, câteva sute de kilograme de alimente neperisabile donate în ultimele cinci zile de zeci de sibieni, unii dintre ei membrii PNL. Toate alimentele transportate la Sălişte sunt pentru cei 385 copii din familiile sinistrate din judeţul Botoşani, care urmează să ajungă începând de săptămâna viitoare în tabăra de la Sălişte. Deputatul Mircea Cazan, împreună cu primarul oraşului Sălişte, Dumitru Teodor Banciu l-au asigurat miercuri, pe directorul Direcţiei judeţene de tineret, Claudiu Spânu, că vor face tot posibilul să asigure hrana pentru cei aproape 300 de copii sinistraţi din Moldova.

“În această seară am încărcat primul transport de ajutoare colectate la sediul PNL în ultimele cinci zile, care va ajunge în judeţul Botoşani, la peste o mie de familii sinistrate. Sutele de sibieni care ni s-au alăturat şi au donat haine, încălţăminte, pături, obiecte electrocasnice, să ştie că ajutorul lor va ajunge la peste 400 de familii din municipiul Dorohoi, la peste 300 de familii sinistrate din comuna Cândeşti, la alte 250 de familii de sinistraţi din comuna Mihăileni, plus alte 300 de familii sinistrate din comuna Şendreni şi la cele 150 de familii de sinistraţi din comuna Broscăuţi. Acesta e primul transport, pregătim încă unul pentru localităţile din judeţul Botoşani. Sibienii pot aduce în continuare ajutoare, zilnic la sediul PNL, între orele 10.00 şi 16.00, sâmbătă şi duminica, între 10.00 şi 12.00″, a declarat miercuri seara, deputatul Mircea Cazan.

Acesta a făcut un apel special pentru ajutorarea celor 385 de copii, din care o sută din judeţul Bacău şi alţi 285 din judeţul Botoşani, care urmează să vină să fie cazaţi la tabără din Sălişte.

“Am luat legătura cu directorul taberelor din Sibiu şi ştim că este nevoie să asigurăm hrana celor aproape 400 de copii. Deja, PNL Sibiu şi toţi sibienii care au donat alimente la noi, am dus un prim transport miercuri cu câteva sute de kilograme de alimente neperisabile la Sălişte, să asigurăm masa copiilor. Fac un apel tuturor care vor să îi ajute pe copii personal, cu orice, hăinuţe, papuci, jucării, dulciuri. Sunt copii majoritatea care au vârsta de zece ani. Se pot aduce ajutoare pentru copii şi la sediul PNL Sibiu din Sibiu, dar se pot da personal şi la Sălişte, în tabără”, a spus Mircea Cazan.

În cursul zilei de joi, PNL Sibiu va posta pe site-ul www.mirceacazan.ro şi va da publicităţii cu ajutorul mass-media, lista completă a donatorilor sibieni, dar şi lista cu numele copiilor care trebuie ajutaţi.