Speranţa noastră a tuturor sibienilor este să o ducem mai bine, iar numirea domnului senator Ion Ariton în cabinetul Boc V nu este o garanţie că vom trăi mai bine. Din păcate, numirea domnului Ariton a fost văzută de media naţională, ca cea mai controversată dintre cele făcute de domnul Boc. Sper ca în continuare domnul Ariton să facă faţă noii provocări şi să înţeleagă că va conduce economia întregii Românii, nu doar interesele economice ale clanului Băsescu – Boc – Udrea sau a unei găşti pedeliste de la Sibiu. De asemenea, sper că numirea domnului Ariton în fruntea ministerului Economiei, nu va însemna pentru Sibiu doar promovarea prefectului Constantin Trihenea, în funcţia de secretar de stat în acelaşi minister, lucru anunţat încă din luna martie de preşedintele PDL Sibiu. Faptul că domnul Ariton a fost numit ministru nu trebuie să ne mire, pentru că acesta a declarat că în urmă cu doi ani a refuzat acest post, atunci nu s-a considerat pregătit pentru această funcţie. Deşi activitatea ca preşedinte de comisie senatorială a fost una timidă, sper că domnul Ariton va schimba în bine economia ţării, mai ales acum în prag de iarnă, când facturile de încălzire vor pune la grea încercare milioanele de bugetari şi pensionari, ale căror venituri sunt deja îngheţate sau micşorate.
Schimbarea unui ministru sau a altuia, nu rezolvă problema pensionarilor, salariaţilor şi a şomerilor. Este nevoie de schimbarea întregului guvern care s-a dovedit că este prost şi păgubos pentru popor. Este nevoie ca toţi sibienii să o ducem mai bine, nu doar doi – trei pedelişti din Sibiu. Anunţata dublare a contribuţiilor la asigurările sociale pentru persoanele plătite pe drepturi de autor, dovedeşte că acest guvern nu are bani şi nici soluţii, el doar pune biruri pe populaţia deja sărăcită. Adevărul este unul singur: noi o ducem tot mai prost şi ei o duc tot mai bine. În România este nevoie urgentă de un guvern de profesionişti, oameni cu experienţă în domeniul economic şi financiar, care să ştie cum să rezolve criza României.
PNL doreşte un guvern de profesionişti şi PNL va vota împotriva oricăror scumpiri de taxe şi impozite. PNL este partidul care a lansat astăzi ideea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii, care sperăm să pună unei politici guvernamentale greşite. Partidul Naţional Liberal este primul care iniţiază dialogul cu reprezentanţii asociaţiilor profesionale ale scriitorilor, ale artiştilor ori ale jurnaliştilor, precum şi cu organizaţiile societăţii civile, pentru stabilirea unui plan comun de acţiuni menite să pună capăt terorii financial-fiscale a guvernării Băsescu-Udrea-Boc. Dublarea contribuţiilor la asigurările sociale pentru cei plătiţi pe drepturi de autor va lovi nu doar în presă aşa cum doreşte domnul Băsescu, loveşte grav în peste o jumătate de milion de români. Sunt profund îngrijorat de declaraţia noului ministru al Muncii, care deja a spus că majorarea contribuţiilor sociale de la 16,6 la 35,55 la sută este perfect corectă. Peste o jumătate de milion de români vor vrea să plece din ţară sau se gândesc să muncească la negru, asta ar trebui să îl preocupe pe guvernul Boc, nu cum să îşi împartă între ei ciolanul puterii.

Luni, 06 septembrie 2010
Departamentul de Comunicare al PNL Sibiu
comunicare@mirceacazan.ro, www.mirceacazan.ro