Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan a lansat un îndemn la solidaritate duminică, de pe scena Festivalului Bujorului de la Gura Râului, unde le-a vorbit miilor de localnici şi turişti prezenţi, despre campania PNL de strângere de ajutoare pentru sinistraţii din Moldova.

“Le mulţumesc tuturor sibienilor care deja ni s-au alăturat în campania de ajutorare a sinstraţilor din Moldova. Mă bucur că tot mai mulţi ni se alătură şi aduc ajutoare la sediul PNL de pe strada Fabricii. M-am bucurat că apelul nostru a fost bine primit şi de gurenii şi sibienii veniţi la Festivalul Bujorului de la Gura Râului. E timpul să fim împreună”, a spus deputatul Mircea Cazan.

Acesta le-a adus aminte sibienilor prezenţi la festival, că nu este doar un deputat al Mărginimii, ci este un nepot şi un fiu de guran.

“Sunt un fiu al satului şi deputat al Mărginimii Sibiului, a cărui mamă s-a născut aici, bunicul este de aici şi străbunicul s-a născut în Gura Râului. Mă bucur că se păstrează tradiţia nealterată la Gura Râului. M-am bucurat şi de iniţiativa ecologică de la această ediţie de festival, dar cel mai tare mă bucur că sufletul gurenilor a rămas curat. E jale mare în Moldova. Eu am terminat facultatea în Moldova şi ştiu foarte bine ce este acolo. Apelul meu pentru toţi sibienii din Mărginime şi nu numai, este să dăm o mână de ajutor moldovenilor greu încercaţi de potop”, a declarat deputatul Mircea Cazan.

Liderul PNL s-a alăturat şi el campaniei de ajutorare a copiilor sinistraţilor, care vor fi aduşi în următoarele zile în tabăra de la Sălişte, promiţând că îi va ajuta pe aceştia alături de primarul localităţii, Dumitru Banciu.

Deputatul Cazan le-a adus aminte duminică gurenilor că preşedintele Traian Băsescu nu s-a ţinut de cuvânt şi nu a mai venit în acest an la Festivalul Bujorului cum a promis. Tot duminică, peste 2.000 de maşini anticriză s-au întors de la festival, la Sibiu, purtând pe parbrize fluturaşi din cadrul campaniei PNL care prezintă soluţii concrete, posibile, la criza economică din România.

“E foarte simplu. Dacă guvernanţii ar tăia cheltuielile publice făcute pentru clientela politică şi ar scădea taxele şi impozitele, atunci s-ar face investiţii mai mari în mediul privat, s-ar stimula economia reală, iar românii ar avea mai multe locuri de muncă la ei acasă şi astfel din impozitele oamenilor şi firmelor, care s-ar plăti la timp s-ar strânge mai mulţi bani la bugetul de stat”, a comentat preşedintele PNL situaţia actuală economică.

În calitate de membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, deputatul Mircea Cazan pune la dispoziţia jurnaliştilor care nu au reuşit să fie prezenţi sâmbătă şi duminică la Festivalul Bujorului de la Gura Râului, fotografii care să-i ajute în mediatizarea tradiţiilor populare.